zondag 11 januari 2009

Het turnuurtje dat anders op donderdag doorging is verplaatst naar woensdag het 1ste uur. De bus vertrekt dan om 8.40 u. Gelieve op tijd aanwezig te zijn, wanneer dit toch een keertje niet lukt kan je je kleuter brengen naar de turnzaal in de Overstraat.
Deze week logeerde het konijn in onze klas omdat het wat te koud was buiten, dit blijft zo totdat het wat warmer is.
 
We deden enkele proefjes met sneeuw: zo zetten we een bord met sneeuw in de klas, na een tijdje was het gesmolten en was het water. Dit bord met water werd dan opnieuw buiten gezet en het werd al heel snel ijs. Natuurlijk beleefden we ook veel pret door in de sneeuw te spelen.
 
Op dinsdag maakten we warme melk met honing, dit was heel lekker bij onze koek. Smullen maar.
 
We tekenden een sneeuwman op zwart papier, we speelden leuke opvoedende spelen (lotto, memory, puzzels), we lazen verhalen over winterpret, we leerden een lied over de winter (Wolle wanten), we gingen turnen met Dieter, kregen franse les van Lore en veranderde de klas een beetje, ...
 
Deze week kozen we een nieuw project: "Welke dieren leven er in het water?". Als je hierover info hebt (boekjes, foto's, speelgoeddieren of echte, ...) of enkele leuke ideeën is dat steeds zeer welkom.
 
Onze praatrondemap kan je steeds lezen in de kring, je kan ze vinden op onze tafel.
 
Even ter herinnering op 12 januari is het om 20 u klokhuis. Iedereen is van harte welkom.
Welkom aan de nieuwe kleuters in onze klas: Alexe, Jada en Jeff.
 
Welkom aan de nieuwe stagaire Candy, ze zal steeds op donderdag stage doen en om de 2 weken ook op woensdag.