maandag 30 maart 2009

Vandaag zat Jeff naast Arwen tijdens de praatronde. Hij merkte op dat hij kleine voeten had. Iedereen vond dat zeer leuk om hun voeten eens te vergelijken met diegene die naast hen zat. We hebben dan ook ineens alle voeten van de kinderen op papier gezet en zo hebben we kunnen meten wiens voeten groter, kleiner, het kleinst, het grootst, groot of klein zijn.
 
We zijn begonnen aan het knutselen van een schaap. We hebben het lichaam van een schaap uit krantenpapier gemaakt, hierover deden we een laagje verf (wit/bruin). In deze laag stempelden we krulletjes (WC-rol). In de namiddag hebben al enkele kleuters het gras voor het schaap getekend. Morgen doen we hieraan verder.
 
Muis Nany van Elke haar klas kwam enkele weekjes op bezoek bij ons. Nany had een boekje bij waarin we haar avonturen in konden noteren. We maakten met haar een stappenplan om bloembollen te planten (want dat heeft Nany bij ons geleerd), nu kan ze dit aan de kleuters van Elke leren. In haar mandje stopten we ook een zakje aarde, een potje en een bloembol. Succes.
 
Mireille haar kleuters zijn bezig met het project "post". Voor hen maakten we een postpak met daarin het stappenplan "een bloembol planten", een zakje aarde, een potje en een bloembol. We staken er een briefje bij en schreven op het pakje PAS OP BREEKBAAR!.
 
Verder werkten we aan onze krant, lazen we het verhaal Bertje Big en speelden we met de boerderijen die Xander en Quinten meebrachten.
 
Op donderdag gaan we met de bus naar het bos.