donderdag 19 maart 2009

Vandaag gingen we naar de schapenkwekerij. Eerst zagen we hoe Eli een schaap schoor, hierna gingen we naar de andere schapen kijken. Er waren er reeds met lammetjes, de lammetjes konden onder een lamp gaan liggen om het warmer te krijgen. Er waren enkele lammetjes die een fles kregen, Ayse mocht dit eens doen. Iedereen die het durfde mocht ook eens een lammetje pakken.
Terwijl Jada vrolijk tussen de schapen wandelde gebeurde er iets, er moest een schaap bevallen. Eli zette het schaap apart. Aangezien het toch wat lang duurde gingen we alvast naar de paarden en varkens kijken. Toen we terug kwamen was er al eentje geboren, de bevalling van het tweede lam hebben we kunnen zien. Dat was een hele ervaring. Toen het geboren werd nam Eli het met de achterpoten vast en dompelde het even onder in een emmer water (om de slijmen te verwijderen).
De lammetjes krijgen ook een nummer op hun lichaam gespoten, deze nummers komen overeen met het nummer van de halsketting van hun moeder. Op deze manier weet Eli welke lammen bij welk schaap horen.
 
In de namiddag vertelden de kleuters hierover en maakten een tekening voor onze krant, we dramatiseerden het verhaal "rupsje nooitgenoeg".
 
Candy stempelde met de kleuters, we namen afscheid van haar want dit was haar laatste dag.
 
Het zou leuk zijn als jullie de reacties en verhalen van de kleuters over de schapen even kunnen noteren voor in onze krant. De begeleiders mogen ook een verslagje maken voor de krant. Alvast bedankt.