donderdag 6 juni 2013

Een kijkje in de klas:

Toen we vanmorgen de weerkalender deden scheen het zonnetje al. Enkele vriendjes wisten te vertellen dat het vandaag heel warm ging worden. Dus gingen we al van 's morgens buiten spelen en genieten van het mooie weer. Het zandspeelgoed werd buiten gezet en de watertafel, er werd ook fijn gespeeld op het speeltuig. Wat fijn als de zon er is.

 Natuurlijk was het binnen ook dolle pret. We speelden in de zandbak, in het ballenbad, ...

 Na een tijdje riep Mathieu me, ik mocht worst komen eten, mmm ...
 Frida drukte ondertussen een tekening.
Enkele vriendjes werden moe van al het spelen en gingen even rusten. Ik smeerde de kindjes goed in om hen te beschermen tegen het zonnetje.

 Emma bracht heerlijke watermeloenen mee die we lekker opsmulden. Bedankt Emma.
Maar waar groeit een watermeloen? Onder de grond? in een boom? We namen een kijkje in de serre. Jana vond al snel een plantje met een foto van de watermeloen erbij. Het plantje is nog klein, we gaan regelmatig eens kijken of het goed groeit.

 Op de computer keken we alvast eens naar de grotere planten met de watermeloenen eraan.
 We gingen de kippen eten geven en aaien.

Na de turnles spraken de kinderen over chocomelk van de bruine koe. Hmmm, hier klopt iets niet. Dus googelen maar. Vraag nu maar eens wat er uit de bruine koe komt. En waar chocomelk vandaan komt.
Loren had een teek. We keken eens in het potje met het vergrootglas naar de teek. Het is heel klein en komt op ons zitten om zich te voeden met bloed. maar gelukkig kan het snel weggehaald worden.
Zuna bracht een muziekknuffel mee. We wilden er een spel mee spelen, maar hij was net iets te stil. We namen de muziekknuffel uit onze klas dan maar. Wie kan het geluid terug vinden?
Er zijn nog enkele leuke uitstapjes gepland. Wie kan er met ons mee? Je mag je naam alvast noteren. Bedankt.
 Mia van het CLB kwam voor het medisch onderzoek van de eerste kleuterklas.