maandag 17 oktober 2011

 Zorn en Kahn vertelden vrijdag dat ze graag eens zouden weten of ze met een "elektrische wagen" konden rijden. Ze bedoelden een auto op afstandsbediening. Ik bracht vandaag zo'n autootje mee en ja hoor de jongens konden het heel goed. De andere kinderen van de klas wilden dat onderzoekje ook weleens doen. Het onderzoek zal nog wel enkele dagen lopen.
 Er werd ook aan het onderzoek gewerkt of we muziek konden maken met water. We vonden enkel dat zo'n fles met water in niet zo mooi was, dus gingen we aan het werk. Met crepepapier kleurden we het water. De kinderen konden kiezen uit verschillende kleuren. Naargelang de hoeveelheid water en de hoeveelheid papier verschilde de tint van de kleuren. Maar Mathieu had een groot probleem, hij wilde groen water en we hadden helemaal geen groen papier. Dus gingen we wat kleuren mengen, en ja hoor met blauw en geel kregen we groen. Hun reactie "wow An, jij kan echt toveren".

 We maakten muziek met onze flessen, hiervoor moeten we wel héél stil zijn want anders kunnen we het niet horen.
 Het onderzoek van drijven en zinken ging ook verder.
 Terwijl we onze wafel oppeuzelden luisterden we naar het verhaal "het grote lawaaiboek over dino's".
 We gingen dansen in de turnzaal.
 Er werd nog meer muziek met de flessen gemaakt. We deden er ook een kleurenspel mee, vb: nu mogen enkel de gele flessen muziek maken.
 Er werd volop getekend en nadien overschilderd met water.
De dino's gingen in de bosbak op zoek naar eten.

Tijdens de praatronde vanochtend vertelden er wel 7 kinderen over wat ze tussen hun boterhammen gegeten hadden en wat er tussen stak voor 's middags. Sommige kinderen zeiden ik weet eigenlijk niet of ik pate lust. We hebben dus besloten om donderdag gezellig samen te ontbijten. Je mag je kleuter een pakje van zijn favoriete beleg mee geven en enkele boterhammen (niet besmeerd). Op deze manier kunnen ze van alles een beetje proeven. Als er iemand kan komen helpen, steeds welkom.
Zo was onze dag weer voorbij zonder dat we het wisten. Tot morgen iedereen.