maandag 14 september 2009

We maakten kennis met het vrije teksten schriftje, alle kleuters waren zo enthousiast dat iedereen erin tekende.

We gingen in het bos (domein van de school achteraan) wandelen. We bekeken de bomen en zagen dat de blaadjes niet meer allemaal groen zijn en dat er veel blaadjes op de grond liggen. Er lagen niet alleen blaadjes, maar ook takken. We waren muisstil om hierover te stappen en we hoorden alles kraken. Opeens begon het hard te waaien, muisstil luisterden we naar het geritsel van de blaadjes en zagen we veel blaadjes naar beneden dwarrelen. Op een boomstam vonden we elfenbankjes. In het bos is een kring van boomstammen, hier gingen we zitten om ons liedje "in het bos" te zingen.

Mylo, Quinten en Jolien brachten dennenappels en eikels mee. We vergeleken ze even op grootte en nadien hebben we ze in de zandbak gezet, dit is nu een bosbak.

Linde bracht het verhaal "Smul eet zijn buikje rond" mee, we deden een insteekmozaïek en speelden in de hoeken.

De kinderen van de eerste kleuterklas kregen een briefje mee in de map i.v.m. het vriendenboekje. Gelieve dit even na te lezen en eventueel te verbeteren.

Op vrijdag 25 september is het sportdag, hiervoor zoek ik 1 mama/papa om te komen helpen in ons klasje. Alvast bedankt.

Donderdag 17/9 zou ik graag met de kinderen picknicken in het bos (achter de school). Kunnen jullie hiervoor een dekentje meebrengen aub?

21/9 zou ik graag naar het bos in Schaffen gaan, wie kan er rijden en ons mee begeleiden? Alvast bedankt.

22/9 is het een theatervoorstelling op school voor de kleuters.

23/9 is het pedagogische studiedag, geen school voor de kinderen.