maandag 3 september 2012

Een kijkje in de klas

We maakten vandaag kennis met heel wat nieuwe vriendjes: Rien, Jonas, Sander, Zuna en Hanne. Wat ging het al goed vandaag op het eerste dagje terug naar school. Fijn hoor.
Er waren veel kinderen die vertelden dat ze naar de zee gingen. We gingen aan de slag en schilderden een mooie zee. Ze zijn te bewonderen in de gang.

De nieuwe kindjes gingen op ontdekking in de klas en de anderen gingen terug op zoek naar het vertrouwde speelgoed. Er werd fijn gespeeld.



 Sander en Jonas belden even naar de oma om te laten weten dat alles goed gaat.
Tijdens de ochtendkring keken we naar het weer buiten. Het regende, dat vonden de kinderen jammer want dan kunnen we niet buiten. Ik vertelde dat het goed is voor de natuur, want zo krijgen de planten en de bloemen water en kunnen ze groeien. Eva zei toen, maar de planten binnen krijgen toch geen regen. Ze had het idee om de planten buiten te zetten, dus dat deden we. Zo hebben ze ook water gekregen.
 We puzzelden en speelden lotto.


In de namiddag gingen we naar de turnzaal om bewegingsspelletjes te doen samen met de klas van Ilse. Iedereen staat klaar voor de start.
 1, 2, 3, wie kan het snelst lopen?
 Wie kan het snelst op zijn poep naar de overkant schuiven, ...
 We eindeigden met een rustmoment.
 Om de dag af te sluiten kwamen de kinderen van de lagere school lezen. Dankjewel.


We lazen ook Zuna haar adoptieverhaal. Ze kon het flink mee vertellen. Fijn zo.
We gaan deze week elkaar wat beter leren kennen en op ontdekking gaan in de klas.
Tot morgen lieve schatties, ik ben trots dat jullie dat zo flink deden.

Mededeling:

DE KLASAVOND:

De klasavond gaat zoals reeds eerder vermeld door op donderdag 6 september, het uur is aangepast en nu gaat de klasavond door om 18.30 uur.
Hopelijk kan ik jullie allemaal verwelkomen.
Tot dan,
Groetjes,
An