dinsdag 27 september 2011

 We werkten de lieveheersbeestjes verder af.
 Maakten mooie muziek.
 Speelden met de boerderij.
 Bouwden met de blokken.
 Reden met het paard van Gustaaf. Gustaaf bracht vandaag zijn paard mee en wilde weleens een paard van dichtbij zien. Dus gaan we dinsdag 4 oktober naar de paarden van Martine. We kunnen hiervoor enkele chauffeurs gebruiken. Gelieve je naam op het bord te schrijven als je mee kan. Ik ben ook nog op zoek naar chauffeurs voor 11 oktober wanneer we naar het bos gaan. We zouden telkens om 9 uur vertrekken. Alvast bedankt.
 Rik bracht een ballon mee en ging op onderzoek om te kijken wat je er allemaal mee kan doen. Je kan er hoog en ver mee gooien en weer proberen te vangen, ...
 Kahn onderzocht wat hij kon maken met zijn lege fles. We gingen op zoek op internet en hij koos voor een schudfles. Hij zocht kleine parels die door de opening van de fles pasten. Maar oei de fles had geen dopje, dus maakten we een dop van een ballon en een elastiekje.
 We puzzelden en speelden spelletjes.
 In de namiddag maakten we de confituur. We deden de peren in een doek en knepen hat sap eruit. Zo bleef de schil, de pitten en het klokhuis in de doek en dat smeten we weg.

 We wogen 1 kg sap,
 dit deden we in de kookpot met pec.
 We wogen een halve kilo suiker
 en deden dat bij in de kookpot. Nu moest alles koken en moest nona blijven roeren.
 Alles in de potjes.
 Plastic folie erover een een mooi strikje en nu kan iedereen thuis eens proeven, smakelijk.
 Vincent vertelde over de ballen en dus zetten we het ballenbad in de gang waar iedereen zich kostelijk amuseerde.
 Er werd verder gespeeld met de ballonnen.
en in de zandbak. Voor we naar huis gingen lazen we nog een boekje en de dag was weer voorbij voor we het wisten. Tot morgen iedereen.