dinsdag 1 oktober 2013

Een kijkje in de klas:

 Tijdens onze wandeling op het warandepark vorige week verzamelde Tibet eikels en kastanjes om te knutselen. We gingen ermee aan de slag door ze door verf te laten rollen. Ze lieten een mooi verfspoor achter op ons blad.



 William bracht een ballon mee die omhoog ging. We bliezen ook een ballon op, maar die ging niet naar boven. Cassius zei "die van William is dikker", dus namen we nog een ballon die we dikker maakten. Helaas ging ook deze niet omhoog. Cassius zei "er moet een touw aan, zoals bij William". We probeerden het met een touw, maar helaas pindakaas. We besloten om de dag nadien naar de ballonnenwinkel te gaan.
 Frida en Cassius vertelden dat ze naar een dansfeest geweest waren, in ons klasje zetten we de muziek volle bak en dansen maar.

 Billie-Roos bracht druifjes mee uit haar tuin. We maakten er lekkere fruitsalade mee. Druifjes los trekken, appels en bananen snijden en smullen maar. Bedankt Billie-Roos.





 De kinderen van de derde graad kwamen lezen.


 Vorige week rook de gang naar de lekkere soep die klas Mireille maakte. Natuurlijk wilden mijn kleine schatties ook soep maken. Eerst keken we wat er allemaal in soep kan en dan kozen we de groenten waarvan wij soep willen maken. Op dinsdag 8/10 maken we soep van tomaten, wortelen, prei en uien. Gelieve je kleuter op 7/10 hiervan iets mee te geven. Bedankt.
 We deden yoga bij Elke. We mochten zelf houdingen bedenken, houdingen nabootsen, werken aan onze ademhaling, luisteren naar de klankschaal, ...







 Ilse kwam op bezoek met Till. Proficiat mama Ilse met de kleine knappe Till.
 We gingen naar de domino voor de ballonnen. De mevrouw wist ons te vertellen dat er een gas (helium) in moet om de ballon omhoog te laten gaan. Ze deed het even voor. Bedankt.



 Domino is een winkel, dus moesten we ook betalen. Thorwald betaalde alvast.
 Terug op school maakten we kaartjes aan de ballonnen in de hoop dat we een briefje krijgen van de vinder ervan. Fala en Billie-Roos lieten de blauwe ballon vliegen,
 Tom en Jasper de rode.
 Kijk eens hoe hoog hij vloog.