dinsdag 19 mei 2009

Vandaag deden we een bewegingsspel, we moesten op verschillende manieren de speelplaats oversteken (lopend, kleine passen, grote passen, springen, ...) en nadien gingen we turnen met Dieter.

We leerden een kort versje:
Zeven zaadjes in mijn handje.
Ik stop de zaadjesin de grond.
Nu nog even water geven en
wachten tot het plantje komt.

Bij ons versje hoort een opdrachtje:
Zet de prentjes in de juiste volgorde aan de hand van het versje. (je kan dit doen aan ons magneetbord en binnenkort in het projectkrantje). Succes.

Lore kwam ons franse les geven.

In de namiddag gingen we in de tuin op zoek naar insecten. Eerst keken we in een boek waar we op zoek moesten gaan (op de boom, onder stenen, tussen dode bladeren, ...).
We vonden een vuurwants, larve van een lieveheersbeestje, ... Deze staken we in een potje met vergrootglas zodat we ze beter konden bekijken.
Samen met Martine gingen Karlijn, Sarah en Arwen insectenvallen ingraven op verschillende plaatsen in de tuin. Het zijn glazen bokalen die in de grond werden ingegraven, hierin deden we restjes boterhammen en beleg. Maandag gaan we dan kijken welke insecten hierop afkomen.

Eva: in het bos insecten gezoekt.

Arwen: in de boom ook.

Lorenzo: onder stenen.

Ayse: onder de boom tussen blaadjes zoeken.

Linde: secten gevonden, ze kruipen.

Yorben: in een pot om te zien.

Milan: met het vergrootglas, insecten zijn groot.

Martine: elk kindje had een potje met brood en kaas. De potjes hebben we in de grond ingegraven. Nu kunnen er insecten in kruipen en dan kunnen we die ook bekijken.

We maakten de kuikenbak zuiver en gaven hen goed te eten, alsook Nijn werd goed voorzien. Ik zal donderdag en zaterdag ons "dierentuintje" eten gaan geven.

We lazen ook het verhaal "Wie ben jij?", dit gaat over hoe dieren opgroeien (vb.: kuiken - kip, pop - libel, dikkop - kikker, ...).

Tijdens de middagspeeltijd konden de kinderen van de derde beloning genieten die ze verdiend hadden met Sam de verkeersslang, vandaag was er disco, eerder kregen ze al een extra speeltijd en een ijsje.
Oeps een foutje. De sportdag gaat niet door op 29 juni, maar wel op 29 mei.