dinsdag 29 november 2011

Vandaag kwam Peter (de papa van Gustaaf) ons gordijnsysteempje ophangen en haken voor een draad (voor de knutselwerkjes). We moesten zo af en toe onze oren eens toe doen, want een boormachine maakt toch veel lawaai zenne. Dankjewel Peter.
Loren vond dat Peter Bob de bouwer was, dus keek hij met Lena en Mathieu naar een filmpje op internet.
We hadden vandaag wel meerdere werkmannen die allerlei klusjes deden in ons klasje.
 We deden vandaag het onderzoek:
- welke dieren komen uit een ei? We vonden in een boek dat dat heel wat dieren zijn zoals o.a. schildpadden, slangen, krkodillen, vogels, kikkers, ...

- passen we allemaal op de bus? Ja hoor, we gingen dan naar de colruyt waar we met 4 karren rondreden vol kleutertjes die dat natuurlijk super vonden. We kochten er enkele benodigdheden voor Liam zijn afscheidsfeestje. Hij heeft gekozen dat hij vanille pudding met hagelslag wil en cakejes, dat gaat smullen zijn op vrijdag. Na wat kaas en sinaasappels geproefd te hebben in de colruyt konden we in de klas smullen van de lekkere soep van Nicole, waarvoor dank.
Bedankt ook aan Elke, Lies en Nicole om ons te begeleiden in de colruyt. Jammer genoeg was ik mijn fototoestel vergeten dus geen foto's van op de bus of in de colruyt.
 Er werd fijn gespeeld met allerlei mannetjes.
 Met de colorino werden er mooie afbeeldingen gemaakt.
 Er werden ook heuse bouwwerken gemaakt.
 In de bewegingsruimte maakten de kinderen een huis waar ze zelf in kunnen.
 We speelden met de plasticine.
En namen jammer genoeg afscheid van Aurore. Dankjewel Aurore voor de leuke Franse lesjes, we zullen je missen.