maandag 28 november 2011

Vrijdag maakten we een tekeningenboekje voor Felien die nog steeds ziek is. Dieter gaat het in de brievenbus steken, dankjewel hiervoor Dieter. Veel beterschap Felien en tot snel.

Vrijdag waren de kinderen heel fel bezig over de Sint en wilden ze weleens onderzoeken hoe die er nu eigenlijk uit ziet. Wel hij heeft een mijter, een mantel, handschoenen, een ring, een groot boek, een staf, een baard en een paard. We lazen ook enkele Sint boekjes en Lies en ik speelden een toneeltje over de Sint.

Er waren ook kindjes die weleens wilden knippen, ze namen de bak en gingen aan de slag.

Vandaag deden we het onderzoek, kunnen we zelf worstenbroodjes maken? Toen Zorn en Kahn dit vorige week voorstelden was iedereen razend enthousiast. Vandaag was het dan zover. De kinderen konden het eigenlijk helemaal alleen. Ik sneed de rol bladerdeeg in kleine stukken en de kinderen rolden het worstje erin op. 20 minuten op 180 graden en klaar.


 Smullen maar.
Stien bracht vandaag balletslofjes mee en wilde weleens weten wat ze daarmee kon doen. Gelukkig heb ik jaren ballet gedaan en kon ik de kinderen wel iets aanleren. Hier moeten we de tenen strekken en kapstokken maken met de tenen.

 Onze knietjes proberen te kussen wanneer de benen plat op de grond liggen. Bravo Stien.
 En met onze voet in de hand ons been strekken. Dat was al moeilijk hoor.
In de namiddag speelden we met de insteekmozaïek en hamertje tik. Ook in de andere hoeken van de klas werd leuk gespeeld.

Stien en Lena zochten nog wat verder info op over ballet. Zo weten we nu dat ze roze pakjes dragen met een rokje, een dotje hebben en goed moeten kunnen springen.

De kinderen kregen vandaag hun foto's van de schoolfotograaf mee. Gelieve het gepaste geld mee te geven voor volgende week woensdag. Alvast bedankt.

Oproep: ons klasje is nog op zoek naar allerlei soorten boekjes: knisperboekjes, badboekjes, kartonboekjes, ... alles is welkom. Alvast bedankt.