woensdag 7 oktober 2009

Jullie zijn allemaal welkom op 10 november want dan gaat onze projectvoorstelling "Wat is een bos?" door in het bos van Schaffen. We zullen die dag samen tot ginder rijden, op deze manier komt iedereen op de juiste plaats terecht. Als je me even kan laten weten of je die dag kan rijden, met hoeveel personen jullie komen en hoeveel extra mensen jullie mee kunnen vervoeren. We vertrekken om 9 uur.

Tot dan.
Wie kan er voor kastanjes zorgen voor ons klasje en kan ze komen poffen? Laat maar iets weten en dan kunnen we samen een dag vastleggen.

Op 19/10 gaan we brood maken van de hazelnoten en walnoten in onze klas. Hiervoor zouden we 2 broodbakmachines kunnen gebruiken. Wie kan hiervoor zorgen?
Op 20/10 gaan we dan ontbijten in onze klas, dan mag je je kleuter beleg meegeven en hoeven ze thuis niet te eten. Die dag hebben we al een paar extra helpende handen want dan is Martine in onze klas. We kunnen wel een broodsnijmachine gebruiken.

Op 9/11 gaan we koekjes bakken in de vorm van bomen. Wie kan ons die dag komen helpen? We kunnen ook nog boomvormpjes gebruiken.

Alvast bedankt voor de hulp.
Vandaag gingen we turnen met Dieter.

Wanneer we terug in de klas kwamen deden we zoekopdrachtjes op een zoekplaat. Zo zochten we een eekhoorn, vogels, paddestoelen, dennenappels, ...
We deden onze bosraadsels nog een keertje.

Na de speeltijd deden we een leuk bewegingsspel: eerst deden we kleurenopdrachten en moesten de kinderen in de juiste zetel gaan zitten (blauw, rood, geel, groen), wanneer er geen plaats meer was moesten ze op elkaars schoot gaan zitten. We deden ook nog andere opdrachten: snel op een stoel gaan zitten, staan, ...

Hierna kwamen de kinderen van de lagere school voorlezen en dan was het weer tijd om naar huis te gaan.