dinsdag 8 mei 2012

Een kijkje in de klas: de boomgaard

 Ons uitstapje naar de boomgaard. Het regende een klein beetje, maar dat was helemaal niet erg. Met onze rubberlaarzen en regenjas konden we tegen een druppeltje. Er waren peren-, appel-, pruimen- en kersenbomen. Aan de appelbomen waren nu mooie bloesems te zien.



 Er was een bijenkorf. De bijen halen de nectar van de bloesems. Zo maken ze honing en krijgt Jan meer appels aan de bomen.
 De schapen zorgen ervoor dat het gras kort blijft.
 We mochten de lammetjes aaien.



 We kregen lekker appelsap van Jan en Kristof. Super lekker. Er gaat een bestellijst aan de klas komen te hangen waarop jullie appelsap kunnen bestellen als je wil.


 Er waren ook hele mooie bloemetjes die we mochten plukken.


 Dankjewel boer Jan.
 Op school maakten we met de autostoelen de auto na en reden we terug naar Jan.
Met onze vingers stempelden we de bloesems.

We sloten samen met de klas van Ilse af. Ik bracht mijn vroegere balletspullen mee en we keken naar een filpje over ballet. We voelden aan de pointes en voelden dat dat heel hard is.

Mededeling: bib, startuur, zwemmen

Wie kan er met ons mee naar de bibliotheek op 15 mei om 13 uur? Alvast bedankt.

Lieve mama's en papa's,
We starten om 8.40 uur. De laatste tijd zijn er veel laatkomertjes, dit is echt niet leuk voor onze praatronde. Ik vraag dan ook of jullie alstublieft kunnen zorgen dat jullie kapoentje om 8.40 uur in de klas is. Bedankt.

Ik ben nog steeds op zoek naar 2 begeleiders die mee gaan zwemmen (mag eventueel ook een tante, nonkel, oma of opa zijn). Bedankt.