vrijdag 20 maart 2009

We gingen naar de projectafsluiting van Lieselot, hier zagen we dat bomen eigenlijk op dezelfde manier geplant worden als onze aardbeienplanten.
 
We gingen turnen met Dieter in de zaal.
 
Quinten bracht sla en aardappelen mee, deze hebben Mara, Yorben en Luna in de moesbak gezet.
 
We lazen Arwen haar boekje over wilgenkatjes.
 
We speelden met de bellenblaas van Xander: eerst blies ik bellen in de klas en mochten de kleuters ze stuk maken, dit ging heel makkelijk. Nadien deden we dit buiten ook een keer, maar dit was moeilijker (ze moesten rennen en springen want de wind nam de bellen mee). Het was heel leuk.
 
Op de weekafsluiting toonden we d.m.v. uitbeelding het ontstaan van de vlinder. Eerst is er een klein eitje waar de rups uit komt, de rups gaat op zoek naar eten. Wanneer ze groot en dik is bouwt ze een klein huisje voor zichzelf, een cocon. Na meer dan 2 weken bijt ze er een gaatje in en verschijnt er een prachtige vlinder. Voor diegenen die niet op de weekafsluiting aanwezig konden zijn zal jullie kleuter het zeker en vast thuis nog wel een keertje willen doen.
 
Moeke wil onze tuinvriendin zijn, ze zal elke woensdag van 11.10-11.45u haar groene vingers laten zien met enkele kleuters in onze moestuin. Bedankt hiervoor.