donderdag 13 september 2012

Een kijkje in de klas: een filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=k5flZoUBmC8&feature=youtu.be

Een kijkje in de klas:

De kriebelmama's kwamen kijken of we geen kriebelbeestjes hebben. Onze klas is kriebelbeestenvrij. Bedankt kriebelmama's.



Jana vroeg waar de nieuwe kippen nu eigenlijk zijn. De kinderen wilden de kippen wel eens gaan bezoeken en eten geven. Maar wat eten kippen nu eigenlijk? We gingen naar het berghok en keken welk eten voor de kippen was. We schepten eten in een emmertje en gingen naar de kippen.

De kinderen gingen bij Sven een handje graantjes nemen en strooiden het op de grond voor de kippen.
 Er komt er al eentje een kijkje nemen.
 Lena en ik bleven aan de andere kant van het hek, want wij zijn een beetje bang van kippen.
 Terug in de klas konden de kinderen bij Sven een spel gaan spelen.
 Er werden ook kippen geschilderd, morgen werken we ze verder af.
 Jana en Rien kunnen zelf de lotto begeleiden, flink zo!

 Jonas maakte heerlijke soep voor me.
 Mmmm lekker Jonas.
Loren bracht een spel mee, een heel spannend spel zei hij. Het was een memory, daarbij moesten we heel goed onthouden waar welke diertjes verstopt lagen.

 Woop woop, 2 dezelfde. Goed zo!
Sven begeleide het handpoppenspel. In de namiddag gingen de kinderen turnen met Dieter. Eens terug in de klas wilde niemand spelen, wij zijn veel te moe kreeg ik te horen. Zuna kwam met het idee om eens naar Bibi Blocksberg te kijken om te kijken hoe ze kan toveren. Dus dat deden we.

 Er werden ook boekjes gelezen.

 We sloten onze dag samen met de klas van Ilse af met een poppenkastverhaal over Kik de kikker.
 
Jullie zullen op de foto's al wel gezien hebben dat we een nieuw vriendje in de klas hebben. Het is Malika, welkom lieve meid. Wat deed jij dat flink zeg op je eerste schooldag.
Dit is de verjaardagstas van onze klas. Deze tas gaat mee met de jarigen. Thuis kunnen ze er dan allerlei leuke dingen instoppen waarmee ze aan de slag willen in de klas op hun verjaardag.

Mededeling: De Averegten

Beste ouders
Een klein voorbeeld van hoe de avontuurlijke speelruimte in De Averegten eruit zal zien. In het groen, met wilgenconstructies en allerlei natuurlijke speelmogelijkheden.

Op 16 OKTOBER plannen Ilse en ik een wandeling in het Provinciaal Groendomein De Averegten. Dit in het thema van 'de week van het bos'.

De gidsen van De Averegten willen de betrokkenheid van de kinderen met de levende natuur stimuleren. Ontdekken, vertellen, samenwerken, ervaren en directe beleving staan hierbij centraal.
Door de natuur te beleven met hoofd, hart en handen zullen de kinderen meer betrokken zijn en zich verantwoordelijk voelen voor hun natuurlijke omgeving, nu en later.

Als je dit in de folder leest...dan krijg je natuurlijk zin om hieraan deel te nemen!
De natuur voelen met je hoofd, hart en handen...daar staat De Pit natuurlijk ook voor.

We volgen het avontuur van Rekeltje. Rekeltje het kleine eekhoorntje heeft een cadeautje voor mama. Wanneer hij het cadeautje wil inpakken gaat het per ongeluk stuk. Rekeltje is verdrietig. Met de hulp van zijn vriendjes en van de kleuters maken we een prachtig nieuw cadeautje met de natuurschatten die we vinden in het bos.

Een aanrader, om als ouder/grootouder/..., zeker mee te begeleiden.
Wil je graag mee of kan je rijden/begeleiden, laat het dan zéker weten.
We vertrekken om 8u40 en komen rond 15u15 terug.

Vele groetjes, An