maandag 27 april 2009

Wie heeft er voor ons groenten om een lentesoepje en lenteslaatje te maken en wie wil het soepje en het slaatje komen maken? Laat maar iets van je horen dan spreken we een datum af.

Alvast bedankt,
An
Quinten had thuis een vlinder gemaakt van een eierkarton, naar zijn voorbeeld maakten we vandaag in de klas net zo'n vlinder. Je ziet ze overal in de klas fladderen. Wie zoekt die ...
Xander bakte van de eerste eitjes van Tik en Tok een heerlijke appelcake voor de vriendjes van de klas. Dankjewel Xander, iedereen heeft ervan genoten, er bleef dan ook geen kruimeltje over.
Ik bracht in het weekend een aquarium naar de klas waarin de dikkopjes van Moeke een verblijf hebben. We bekeken ze heel goed en de kleuters zeiden "dat is gewoon een kopje met een staart". Er staat ook een stuk hout in zodat de latere kikkers erop kunnen rusten. Wanneer we pas in de kring zitten en voor we naar huis gaan krijgen ze wat visvoer.
De eieren worden op hetzelfde moment omgedraaid, de kleuters doen me eraan herinneren dat dit steeds moet gebeuren. Ze voeren hun taakje zeer goed uit want Quinten sms-te me in het weekend met de vraag of ik het niet vergeten was. Bedankt hiervoor Quinten.
Vanaf volgende week maandag zou ons nieuw konijn zijn opwachting doen, dus schillen of brood geven we momenteel aan de kippen i.p.v. aan Nijn. Deze zijn er even blij mee.
In het kippenboek lazen we allerlei weetjes over kippen, hanen en kuikens. Zo lazen we ondermeer dat kuikens een eitand hebben om de schaal open te breken.
Milan ligt met zijn arm in het gips. Hij kan zich goed behelpen, maar heeft soms extra hulp nodig. De andere kleuters helpen hem ook goed.
Wie heeft er leuke fruitrecepten met fruit van dit seizoen? Je mag ze me bezorgen. Alvast bedankt.