maandag 14 juni 2010

Op 28 juni gaan we voor een dag met de kleuters naar de halve maan. We gaan dit te voet doen. Wie wil er met ons mee? Je kan je naam aan de deur noteren.

Alvast bedankt,
An
Vrijdag kozen de kinderen om de laatste periode te werken rond monsters.

Vandaag kregen we "Enge Eddie" en "Kees Kietel" op bezoek (monsterhandpoppen). Nadien gingen we onze eigen monsters schilderen, morgen werken we ze af.
Nadien gingen we in de zaal lopen van de monsters, dit deden we op de maat van de muziek. We liepen op verschillende manieren: vooruit, achteruit, zijwaarts, met hoge knieƫn, met de hielen tegen de poep.
In de namiddag deden we de uitwisseling van de derde kleuterklas met de eerste kleuterklas. De kleuters van de 1ste kleuterklas gingen dus naar Lieselot. Dit is wat ze over hun bezoek vertelden:
Linde: ik heb in de poppenhoek gespeeld, dat was leuk.
Elanur: spelletje gespeeld van Ferre, ook een ijsjesspelletje met veel kaartjes en kleuren. Het was heel veel leuk.
Yorben: ik was met de treinspoor aan het spelen, leuk.
Jolien: Lieselot was voor mij aan het zorgen.
Ferre: ik had getekend, een spin. Ik heb er een koek gegeten.
Sibbe: ik heb een moeilijke puzzel gemaakt, ik ga die volgende keer verder doen die van de dieren. De poppenhoek is ook leuk.
Jada: ik heeft in de poppenhoek gespeeld en ik heven geknutseld, leuk.
Mara: ik heb in de poppenhoek gespeeld en geknutseld, leuk.
Mylo: ik heb een koekje gegeten en buiten gespeeld. Ik heb een taart gemaakt voor An.
Lilith: ik heb in de poppenhoek gespeeld en een koek gegeten.
De derde kleuterklas zat dan in mijn klasje samen met het zomerklasje. We speelden samen het spel "gewoon geweldig", we tekenden en speelden in de hoeken van de klas.


Voor we naar huis gingen lazen we een monsterboekje van Helmer.



Hallo mama's en papa's,
Op maandag 21 juni gaan mijn kleuters samen met de kleuters van Lieselot een picknick klaarmaken. Dit doen we als afscheid van de kleuters van de eerste en de derde kleuterklas en op deze manier leren mijn kleuters Lieselot wat beter kennen. We zoeken hiervoor nog helpende handen. We kunnen hulp gebruiken in de klas, maar jullie mogen thuis ook een schotel bereiden (pastasalade, tortillarollen, fruitsalade, ...). Je kan je naam op de lijst aan de deur noteren, hierop kan je laten weten of je komt helpen of dat je een schotel bereid.
In de namiddag doen we een spelletjesnamiddag. Hierbij is het de bedoeling dat de ouders spelletjes begeleiden, d.m.v. een doorschuifsysteem wisselen de kleuters dan van spel. Je kan een spel kiezen op de lijst aan de klasdeur, op deze lijst kan je je naam noteren en dan krijg je alvast de handleiding van het spel mee.
We sluiten de dag af met een cakeje en een verhaal.
Gelieve je naam te noteren voor vrijdag zodat Lieselot en ik aankopen kunnen gaan doen.
Je mag je kleuter een deken (voorzien van naam) meegeven voor de picknick.
Alvast bedankt, het beloofd een mooie en fijne dag te worden,
An en Lieselot.