donderdag 15 september 2011

 Stien had vandaag brood bij voor de geiten. Maar mogen geiten brood eten? We gingen het vragen aan Judith, ze mogen brood eten (maar niet te veel omwille van het gisten ervan), dus gingen we de geitjes een beetje brood voeren.
 Vincent had een molentje bij en wilde het laten draaien. We kunnen het laten draaien door er met onze vinger een duwtje tegen te geven, door er tegen te blazen en door de wind (hiervoor plakten we het vast aan het raam).

 Sari bracht een klok mee, de wijzers bewogen wanneer we achteraan aan het knopje draaiden (dat vonden de kinderen natuurlijk heel fijn), we speelden ook met de speelklok.

 Vandaag knutselden we met de eikels die we gevonden hadden in het Warandepark. We legden een blad in een doos, in de 4 hoeken deed ik wat verf, enkele eikels in de doos en rollen maar.
 Dit is het mooie resultaat.

 We speelden hamertje tik en een voelspel.

 Hier showt Stien haar zelfgemaakte halsketting, prachtig gedaan meid.
 We maakten muziek met ritmestokjes, schuddoosjes en fietsbellen.

We zochten vandaag verder uit hoe we noten kunnen openen. Gisteren bracht Sari noten mee en probeerden we het al door er op te duwen, eraan te draaien, eraan te trekken, maar dat lukte niet. Vandaag bracht ik dan de notenkraker mee en zo lukte het. De kinderen konden komen proeven van de noten en van de kastanjes.
De kinderen van de lagere school kwamen voorlezen, dankjewel Sam, Willem en Marieke.