dinsdag 22 november 2011

Gustaaf bracht vandaag 2 thermometers mee. Waarvoor dient dat nu eigenlijk? Om de koorts te meten, dus gingen we eens onder ieders armpje langs met de thermometer. Gelukkig had er niemand koorts. We leerden ook dat je je kan temperaturen in je mond en bij baby's in de poep.
We maakten allemaal een mooie tekening voor Vincent die 3 jaar werd. We maakten er een mooi boekje van. Samen met zijn kroon was Vincent klaar om op de tafel gaan te staan, terwijl iedereen voor hem zong. Dankjewel Vincent voor het pakje en de lekkere cakejes. Proficiat jongen.

 Het paard dat Vincent meebracht kan over de daken lopen, net zoals het paard van de Sint.
Gisteren gingen we in de zaal dansen met ballonnen, vandaag speelden we er nog heel leuk mee in de gang.
 Emma bracht een handpop mee, samen met enkele vriendjes speelde ze poppenkast.
Gustaaf bracht gisteren een buis mee, maar waarvoor dient die eigenlijk? Om een tekening in te steken. Hij ging aan de slag met de stiften, maar hoe krijg je zo'n groot blad nu in zo'n buis? Oprollen natuurlijk, zei Mathieu. Zo gezegd, zo gedaan.

Rik bracht zijn lievelingsboek mee "de gruffalo". Hij bracht een groot en klein gruffalo boek mee. We gingen in de klas op zoek naar andere kleine en grote boeken. De kinderen willen ook weleens weten wie het grootste en kleinste kindje van de klas is, dit onderzoekje gaan we morgen doen.

 We maakten ook puzzels van groot naar klein.
We maakte, met z'n allen muziek. Als het stokje van de dirigent omhoog was mochten we muziek maken, was het naar beneden dan waren we muisstil.

Stien bracht een spel mee waarbij je 2 dezelfde prinsessen moest zoeken. Ze leerde het aan enkele vriendinnetjes. Fijn zo.
Naar aanleiding van de voorleesweek kwamen vandaag de kinderen van Lieselot bij ons in de kring mee luisteren naar het boek van de gruffalo. Allen gezellig dicht bij elkaar, knus knus. Heeft jullie kleuter ook een lievelingsboek? Breng het gerust eens een keertje mee naar ons klasje.

Oproep: wij kunnen plastic zakken gebruiken, dankjewel.