donderdag 29 januari 2009

Mara en Yorben kwamen vandaag een kijkje nemen in onze klas met hun ouders, ze zullen vanaf maandag bij ons in het klasje zitten. Marjanne, de mama van Yorben speelde met de kinderen een leuk spel. Bedankt hiervoor.
 
We werkten in de namiddag ook aan onze klaskrant.
We knutselden vandaag met kastanjes want de kleuters brachten er heel veel mee naar de klas wanneer ze terug kwamen van de speelplaats. We namen een deksel, hierin legden we een papier met in de 4 hoeken een beetje verf. In het deksel legden we 2 kastanjes en dan de kastanjes maar laten rollen door de verf. Morgen gaan we er dan leuke waterdieren uit knippen.
 
Ward bracht vandaag een boek mee voor de klas voor zijn verjaardag: "Waar is de walvis gebleven?". Het is een superleuk boek. Bedankt Wardje.
 
Milan bracht vandaag een gereedschapskoffer mee met allerlei werkmateriaal waaronder een hamer. Toen we in onze boekjes keken vonden we een hamerhaai. Deze haai kan zeer snel zwemmen, zijn ogen staan aan weerskanten waardoor hij prooien en vijanden rondom hem goed kan zien.
 
Verder leerden we nog dat vissen geen vingers nodig hebben omdat ze alles oppakken met hun mond. Vinnen worden niet enkel gebruikt om te zwemmen maar ook om het water mee te doen trillen om andere vissen te waarschuwen om uit de buurt te blijven. Sommige vinnen zijn gevaarlijk, zoals bij de schorpioenvis die heeft vinnen die gemeen steken en waar gif uitkomt.