maandag 17 september 2012

Mededeling:

Op donderdag 8 november gaan we naar Planckendael samen met de klas van Ilse. We gaan Kai Mook een bezoekje brengen. We zijn hiervoor op zoek naar begeleiders die met ons mee kunnen. We vragen wel aan de begeleiders om de inkom zelf te betalen.
We vertrekken om 9 uur en zijn terug om 15.30 uur.

Op 16 oktober gaan we naar de Averegten, ook hiervoor zijn we nog op zoek naar begeleiders.

Je kan je naam op het bord aan de klas noteren.

Alvast bedankt,
An

Een kijkje in de klas:

Eva bracht vandaag een knuffel ratje mee. Evelien heeft ratjes in haar klas, dus gingen we heel voorzichtig de grote trap op.
De kinderen vonden het heel fijn om naar de ratjes te kijken. Ze kunnen klimmen en klauteren, ze slapen in een hokje, ze eten kaas, rattenvoer, ...
 De kippen werden verder afgewerkt. Ze kregen een mooie pluimstaart.

Emma maakte een bedankkaart voor Ann (schoonheidsspecialiste) die ons morgen mooi komt maken.
Opeens riepen de kinderen "An, er zijn heel veel slakjes op onze muur". Inderdaad het waren er heel veel. Esther van bij Ilse had ze meegebracht en ze zochten een leuk plekje voor de slakken.
We keken er goed naar en zagen ze kruipen en dan laten ze een slijmspoor achter. Er waren grote en kleine huisjesslakken. We zongen het lied van de slak Malimalak.

Jonas en Sander hadden eitjes bij. Van welk dier komt dit? Van de kippen natuurlijk. Wat gaan we met de eieren doen? Er kwamen enkele voorstelllen zoals de eieren bakken, cake maken en pannenkoeken bakken. De kinderen kozen voor de pannenkoeken. Donderdag gaan we er bakken. Binnenkort gaan we ook eens cakejes bakken, want dat wilden ze ook wel héél graag doen.
Emma bracht een olifant mee, een blauwe. Maar de kinderen wisten te vertellen dat een echte olifant grijs is. We zongen het lied van de olifant. Bij Ilse in de klas waren er ook kinderen die een olifant bij hadden. Op 8 november gaan we samen naar Planckendael. Joepie!!!
Loren speelt graag met de paarden en wil graag naar echte paarden gaan kijken. Heeft er iemand echte paarden waar we eens mogen naar komen kijken?
 Met onze vinger in de verf maakten we slakken, we gaan ze morgen verder afwerken.

Vorige week vroegen de kinderen van mijn klas en van Ilse haar klas of we zelf bellenblaaszeep konden maken. Vandaag gingen we hiervoor aan de slag. We hadden 1 liter groene dreft, 9 liter water en 5 ml glycerine nodig.
 Eens het sopje klaar was konden we buiten aan de slag gaan. We maakten reuzegrote bellen, waaauuuw!!!



 In de zaal gingen we nog bewegen als een olifant, we deden ook circusolifanten na. Bravo.

We sloten onze dag af met leuke verhalen die de kinderen van de lagere school kwamen lezen, bedankt.


Tot morgen.