donderdag 11 juni 2009

Toen we vandaag in de klas kwamen vonden we een vreemde buis, in deze buis zat een schatkaart van onze klas. Hierop stonden enkele kruisjes, samen gingen we op zoek. We vonden een echte schat aan ingrediƫnten, zo vonden we: suiker, vanillestokjes, saffraan, dessertrijst en melk. Met al deze ingrediƫnten maakten we samen met moeke "brokkenpap" (rijstpap).

Xander bracht voor ons een tekening van een piraat mee, ik kopieerde deze en iedereen kon de piraat inkleuren.

We lazen het boekje van de kleine badpiraat, maakten hiervan de puzzel en speelden het spel waarbij de kleuters allerlei waterdieren uit een bad moeten opvissen.

We speelden ook een luisterspel, Jeff bracht een trekpopje mee dat geluid maakt. Dit popje verstopten we in de klas, dan moest iedereen muisstil zijn en dan kon de zoektocht beginnen.

We speelden met de piratenboot van Yorben en in al de hoeken van de klas, in de zandbak gingen we op zoek naar een schat (ik verstopte telkens een parel, waarna de kinderen op zoek konden gaan), we lazen verder in het boek van de drie kleine piraten.

Vandaag smulden we niet alleen van brokkenpap, maar ook van de cake die Luna gisteren bakte met haar mama en van de heerlijke aardbeien uit de tuin van moeke. Bedankt!