maandag 12 oktober 2009



Vandaag gingen we eens kijken in de schooltuin naar paddenstoelen, we vonden een vliegenzwam. In de klas keken we in Jolien haar paddenstoelen boek welke kleuren paddenstoelen nog meer kunnen hebben. Ze kunnen geel, groen, paars, oranje, rood, bruin, wit, ... zijn. Gewapend met verf en borstel schilderden we een WC-rolletje en een kaasdoosje. Hiervan gaan we een paddenstoel maken. Verder leerden we dat een paddenstoel bestaat uit een hoed, ring en steel.

Om 11 uur gingen de kleuters naar Elke haar klasje.

In de namiddag kwam Sam haar zefgemaakt verhaal vertellen "glitterregen" (prenten hangen in de klas). Morgen gaan we op onze paddenstoelen glitterdruppels op onze paddenstoelen maken.

We zongen het lied "op een rode paddenstoel", speelden met de noppers en lazen het verhaal "een huisje voor iedereen".

Ik zal op 17 november en op 1 december geopereerd worden aan mijn benen (mijn spataders worden verwijderd want mijn kleppen voor de bloeddoorstroming werken niet meer). Er zal dan een vervangster komen tot aan de kerstvakantie. Na de kerstvakantie ben ik er weer.

We zijn nog op zoek naar 1 broodmachine voor maandag 19 oktober.

Op 23 oktober gaan we naar Meetshoven bos te Aarschot. Hier gaan we kijken hoe bomen omgedaan worden en nadien weggetrokken worden door paarden. Hiervoor zoeken we nog chauffeurs en begeleiders. We vertrekken om 13 uur. Alvast bedankt.